Szukaj na blogu

Pieczarki w panko

Pyszne, soczyste i mocno chrupiące pieczarki, które bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Już kilka razy robiłam je tego lata na spotkania ze znajomymi. Są takie proste, a wszystkim smakują! 

Składniki:

kilka bardzo jędrnych, zupełnie białych pieczarek (najlepsze będą średniej wielkości)

sól i pieprz

jajko

mąką pszenna

bułka panko

olej do smażenia

Przygotowanie:

Oczyszczone pieczarki kroję na plasterki ok. pół cm grubości, jak na zdjęciu.

Żeby było łatwiej je smażyć, odkładam pierwsze, zaokrąlone plasterki.

Pokrojone pieczarki oprószam solą i pieprzem.

Następnie plasterki kolejno panieruję w: mące, rozbełtanym jajku (do niego też dodaję przyprawy do smaku) i bułce panko.

Smażę na rumiano na średnio rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony, zdejmuję na papier do odsączenia tłuszczu.

Podaję gorące.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger