Sałatka z rukolą, awokado i ogórkiem
Zjadłam dziś na obiad pyszną sałatkę, i choć jest niezwykle prosta to pomyślałam że się z Wami nią podzielę. Jest sycąca i bardzo smaczna.
Składniki:
rukola
zielony ogórek
mozzarella w kulce
dojrzałe awokado
pomidorki koktajlowe
Sos - proporcje:
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
0,5 łyżeczki płynnego miodu
2 łyżeczki majonezu
odrobina świeżego czosnku (przeciśniętego przez praskę)
szczypta soli i pieprzu do smaku
Przygotowanie:
Obieram ogórka i wycinam nasiona, po czym kroję go na niewielkie kawałki. W miseczce układam liście rukoli, a na nich ogórka, kawałki awokado przekrojone na pół pomidorki i porwaną lub pokrojoną mozzarellę. Całość polewam sosem (dokładnie mieszam składniki).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz