Szukaj na blogu

Kotlety z jajkiem i zieloną fasolką szparagową

Delikatne, bardzo smaczne kotlety do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno. 





Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
2 garście zielonej fasolki szparagowej  
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka majonezu
świeży, posiekany koperek
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Fasolkę gotuję w osolonej wodzie, po czym drobno siekam. Siekam jajka na twardo, przekładam razem z fasolką do miski. Dodaję surowe jajko, majonez, posiekany koperek i wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem, po czym dodaję 3-4 łyżki bułki tartej - tyle by dało się z masy zlepić kulki. Każdą panieruję w bułce tartej, lekko spłaszczam i smażę na oleju na rumiano z obu stron.







Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger