Mini-pieczarki duszone z cebulą
Szybki i łatwy dodatek do obiadu - mini pieczarki uduszone z cebulką, odrobiną czosnku, z dodatkiem musztardy, która w przyjemny sposób zaostrza smak całej potrawy.
Składniki:
500 g. mini-pieczarek (zazwyczaj są dostępne w Lidlu)
2 spore cebule
1 duży ząbek czosnku
3-4 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
1 łyżka musztardy czeskiej
świeża kolendra lub jeśli ktoś jej nie lubi - natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki myję i osuszam. Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam pieczarki, oprószam je lekko solą i smażę do lekkiego zezłocenia, mieszając. Cebule kroję w kostkę i dorzucam na patelnię. Przykrywam patelnię i na niewielkim ogniu dusz wszystko do momentu, gdy cebula się zeszkli i zupełnie zmięknie. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i musztardę, krótko razem podgrzewam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, na koniec dodaję posiekaną kolendrę. Podaję na ciepło.
Składniki:
500 g. mini-pieczarek (zazwyczaj są dostępne w Lidlu)
2 spore cebule
1 duży ząbek czosnku
3-4 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
1 łyżka musztardy czeskiej
świeża kolendra lub jeśli ktoś jej nie lubi - natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki myję i osuszam. Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam pieczarki, oprószam je lekko solą i smażę do lekkiego zezłocenia, mieszając. Cebule kroję w kostkę i dorzucam na patelnię. Przykrywam patelnię i na niewielkim ogniu dusz wszystko do momentu, gdy cebula się zeszkli i zupełnie zmięknie. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i musztardę, krótko razem podgrzewam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, na koniec dodaję posiekaną kolendrę. Podaję na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz