Sałatka z pieczarkami, ananasem i selerem naciowym
Chrupiąca, wyrazista i moim zdaniem bardzo smaczna 😃
Składniki:
1 puszka ananasa
2 łodygi selera naciowego
ok. 150 g.marynowanych pieczarek (u mnie domowe, w plasterkach, przepis TU)
150 g. sera długodojrzewającego (lub niezbyt słodkiego sera żółtego)
1 czerwona cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sos:
200 g. jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
duża szczypta cukru
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ananasa odsączam z zalewy, drobno kroję, podobnie jak ser, cebulę i selera naciowego (wcześniej usuwam twarde nitki). Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję odsączone pieczarki. Przygotowuję sos i wlewam do sałatki. Dodaję szczypiorek, mieszam i zostawiam na pół godziny w lodówce.
Składniki:
1 puszka ananasa
2 łodygi selera naciowego
ok. 150 g.marynowanych pieczarek (u mnie domowe, w plasterkach, przepis TU)
150 g. sera długodojrzewającego (lub niezbyt słodkiego sera żółtego)
1 czerwona cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sos:
200 g. jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
duża szczypta cukru
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ananasa odsączam z zalewy, drobno kroję, podobnie jak ser, cebulę i selera naciowego (wcześniej usuwam twarde nitki). Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję odsączone pieczarki. Przygotowuję sos i wlewam do sałatki. Dodaję szczypiorek, mieszam i zostawiam na pół godziny w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz