Sznycle ze schabu z parmezanem
Jeśli lubisz smak sera, to polecam Ci te kotlety. Są przygotowane tak jak klasyczne schabowe, z tą różnicą, że zamiast w mące są panierowane w drobno startym parmezanie. Są pyszne!
Składniki (porcja na 2 osoby):
6 sznycli ze schabu wieprzowego
tarty parmezan
2 małe jajka
sól i pieprz do smaku
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajka rozbijam widelcem, doprawiam solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Sznycle cienko rozbijam tłuczkiem do mięsa, przyprawiam solą i pieprzem. Na płaski talerz wysypuję tarty parmezan i mocno dociskając panieruję w nim każdy plaster mięsa. Potem sznycle panieruję w jajku o w bułce tartej, smażę na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz