Szukaj na blogu

Sznycle ze schabu z parmezanem

Jeśli lubisz smak sera, to polecam Ci te kotlety. Są przygotowane tak jak klasyczne schabowe, z tą różnicą, że zamiast w mące są panierowane w drobno startym parmezanie. Są pyszne!


Składniki (porcja na 2 osoby):

6 sznycli ze schabu wieprzowego

tarty parmezan

2 małe jajka

sól  i pieprz do smaku

1/3 łyżeczki czosnku granulowanego

bułka tarta do panierowania

olej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka rozbijam widelcem, doprawiam solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Sznycle cienko rozbijam tłuczkiem do mięsa, przyprawiam solą i pieprzem. Na płaski talerz wysypuję tarty parmezan i mocno dociskając panieruję w nim każdy plaster mięsa. Potem sznycle panieruję w jajku o w bułce tartej, smażę na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.




Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger