Szukaj na blogu

Boczniaki z czosnkiem i balsamico

Boczniaki przygotowane w ten sposób to nie tylko pyszna przekąska czy dodatek do obiadu. Można je również wykorzystać jako składnik wegetariańskiej kanapki.


Składniki:

250 g boczniaków

sól i pieprz do smaku

2 łyżki oleju

1 ząbek czosnku

2 łyżki balcamico

Przygotowanie:

Rozgrzewam olej na patelni. 

Na rozgrzany olej wrzucam boczniaki, oprószam je solą i pieprzem i na dość mocnym ogniu smażę do chwili, gdy się ładnie zarumienią.

Wtedy dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszając smażę przez 30 sekund, a następnie polewam drzyby balsamico. Mieszam, smażę 203 minuty.

Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki.




Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger