Szukaj na blogu

Sałatka z paluszkami krabowymi i ananasem

Lekka i delikatna w smaku sałatka. Przed podaniem powinna poleżeć najlepiej przez całą noc  w lodówce.




Składniki:

100 g. paluszków krabowych (u mnie 6 paluszków)
2 niewielkie łodygi selera naciowego
5 plastrów ananasa (w lekkim syropie)
ok. 60 g. żółtego, delikatnego sera w kawałku
0,5 niewielkiej czerwonej cebuli
0,5 marynowanej, czerwonej papryki
1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Łodygi selera obieram z włókien, odsączam ananasa. Wszystko kroję w niewielką kostkę, mieszam, dodaję majonez i natkę pietruszki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. 

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger