Sałatka z paluszkami krabowymi i ananasem
Lekka i delikatna w smaku sałatka. Przed podaniem powinna poleżeć najlepiej przez całą noc w lodówce.
Składniki:
100 g. paluszków krabowych (u mnie 6 paluszków)
2 niewielkie łodygi selera naciowego
5 plastrów ananasa (w lekkim syropie)
ok. 60 g. żółtego, delikatnego sera w kawałku
0,5 niewielkiej czerwonej cebuli
0,5 marynowanej, czerwonej papryki
1 pełna łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Łodygi selera obieram z włókien, odsączam ananasa. Wszystko kroję w niewielką kostkę, mieszam, dodaję majonez i natkę pietruszki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz