Szukaj na blogu

Mini rogaliki z cukrem pudrem

 Malutkie, kruche, pyszne, nie wymagające dużo pracy. 

Składniki:

300 g mąki pszennej

60 g cukru

15 g cukru waniliowego

100 g miękkiego masła

150 g twarogu z wiaderka 

1 żółtko

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatkowo:

cukier puder do obtoczenia

Przygotowanie: 

Wszystkie składniki ciasta umieszczam w misce, zagniatam jednolite ciasto.

Rozwałkowuję je na grubość 2 mm, w prostokąt jak na zdjęciach niżej - trójkąty nie powinny być dłuższe niż 10 cm.

Zwijam rogaliki, układam je na blasze do pieczenia, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (góra-dół, bez termoobiegu) na 30-35 minut.

Od razu po upieczeniu przekładam do miski z cukrem pudrem i mieszam wszystko, żeby całe rogaliki obtoczyły się w cukrze.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger