Mini rogaliki z cukrem pudrem
Malutkie, kruche, pyszne, nie wymagające dużo pracy.
Składniki:
300 g mąki pszennej
60 g cukru
15 g cukru waniliowego
100 g miękkiego masła
150 g twarogu z wiaderka
1 żółtko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo:
cukier puder do obtoczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta umieszczam w misce, zagniatam jednolite ciasto.
Rozwałkowuję je na grubość 2 mm, w prostokąt jak na zdjęciach niżej - trójkąty nie powinny być dłuższe niż 10 cm.
Zwijam rogaliki, układam je na blasze do pieczenia, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (góra-dół, bez termoobiegu) na 30-35 minut.
Od razu po upieczeniu przekładam do miski z cukrem pudrem i mieszam wszystko, żeby całe rogaliki obtoczyły się w cukrze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz