Szukaj na blogu

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i porem

  Pasty z tuńczykiem lubiłam od zawsze, ale ta jak dla mnie jest wyjątkowa w smaku. Myślę, że tę różnicę daje dodatek pora zamiast cebulki, no i oczywiście ważny jest smak majonezu - polecam Wam majonezy Develey, bez problemu znajdziecie je w większych (i mam nadzieję mniejszych również) sklepach. 



Składniki:
120 g. tuńczyka w kawałkach (w oleju, waga po odsączeniu)
30 g. startego żółtego sera ( u mnie gouda)
2 cm jasnej części pora
1,5 łyżki majonezu Develey
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
 Odsączonego tuńczyka przekładam do miski, dodaję bardzo drobno posiekanego pora i starty ser, mieszam dokładnie. Dodaję majonez, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki. 
Przepis autorski.


                 


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger