Szukaj na blogu

Pasta z makreli z mozzarellą i kukurydzą

Zrobiłam ją na dzisiejszą kolację - pyyszna! Do past rybnych od dzieciństwa mam słabość, a makrelową lubię chyba najbardziej. 


Składniki:
mała wędzona makrela, dokładnie obrana i pozbawiona ości
3- 4 łyżki kukurydzy z puszki
kulka mozzarelli - ok. 120 g
3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku 
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 płaska łyżeczka kurkumy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kawałki ryby umieszczam w miseczce razem z musztardą, i dokładnie rozcieram widelcem, by powstała w miarę gładka pasta. Mozzarellę kroję w małą kostkę, dodaję do ryby wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na 2-3 godziny do lodówki. 

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger