Pasta z makreli z mozzarellą i kukurydzą
Zrobiłam ją na dzisiejszą kolację - pyyszna! Do past rybnych od dzieciństwa mam słabość, a makrelową lubię chyba najbardziej.
Składniki:
mała wędzona makrela, dokładnie obrana i pozbawiona ości
3- 4 łyżki kukurydzy z puszki
kulka mozzarelli - ok. 120 g
3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 płaska łyżeczka kurkumy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kawałki ryby umieszczam w miseczce razem z musztardą, i dokładnie rozcieram widelcem, by powstała w miarę gładka pasta. Mozzarellę kroję w małą kostkę, dodaję do ryby wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam na 2-3 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz