Szukaj na blogu

Sałatka z buraczków z porem i czerwoną cebulą

Pierwszy raz w ten sposób przygotowałam buraczki do obiadu i muszę przyznać, że bardzo mi posmakowała ta delikatna w smaku sałatka. 






Składniki (porcja dla 2 osób):

3 średniej wielkości czerwone buraki, wcześniej ugotowane

pół średniej wielkości czerownej cebuli

2 łyżki drobno posiekanego pora (biała część)

2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

2 łyżki majonezu

do smaku: sól i pieprz

Przygotowanie:

Obrane ze skóki buraki ścieram na tarce z grubymi oczkami i przekładam do misku. 

Dodaję drobniutko posiekaną cebulę, pora i natkę pietruszki. 

Dodaję majonez i dokładnie mieszam. 

Na końcu doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem każdą porcję posypuję dodatkowo natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger