Sałatka z buraczków z porem i czerwoną cebulą
Pierwszy raz w ten sposób przygotowałam buraczki do obiadu i muszę przyznać, że bardzo mi posmakowała ta delikatna w smaku sałatka.
Składniki (porcja dla 2 osób):
3 średniej wielkości czerwone buraki, wcześniej ugotowane
pół średniej wielkości czerownej cebuli
2 łyżki drobno posiekanego pora (biała część)
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
do smaku: sól i pieprz
Przygotowanie:
Obrane ze skóki buraki ścieram na tarce z grubymi oczkami i przekładam do misku.
Dodaję drobniutko posiekaną cebulę, pora i natkę pietruszki.
Dodaję majonez i dokładnie mieszam.
Na końcu doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem każdą porcję posypuję dodatkowo natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz