Szukaj na blogu

Panierowana fasolka szparagowa

Co tu dużo mówić - to musiało smakować :) Wymyśliłam sobie w pracy, że w taki sposób przyrządzę dziś fasolkę - i bardzo ją polecam, zarówno jako dodatek do obiadu, jak i przekąskę, bo można ją podawać również na zimno.





Składniki:

fasolka szparagowa, wcześniej ugotowana w osolonej wodzie

jajko

bułka tarta

ulubione przyprawy, u mnie ostra i wędzona papryka i sól ziołowa

olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotowane wcześniej strączki fasolki panieruję w jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawami. 

Smażę na rumiano albo w głębokim oleju, albo na patelni (oleju też musi być na niej sporo).

Po usmażeniu odsączam przez chwilę na papierze.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger