Sałatka z indykiem i korniszonem
Pikantna, bardzo smaczna sałatka z trzech składników.
Składniki:
ok. 200 g. upieczonego lub ugotowanego fileta z piersi indyka
2 średniej wielkości korniszony
pół niedużej czerwonej papryki
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso kroję w niewielką kostkę, korniszony wzdłuż na pół, a następnie na plasterki, paprykę w drobną kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję musztardę i majonez oraz natkę pietruszki. Dokładnie mieszam, odstawiam na 10 minut, a następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
ok. 200 g. upieczonego lub ugotowanego fileta z piersi indyka
2 średniej wielkości korniszony
pół niedużej czerwonej papryki
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso kroję w niewielką kostkę, korniszony wzdłuż na pół, a następnie na plasterki, paprykę w drobną kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję musztardę i majonez oraz natkę pietruszki. Dokładnie mieszam, odstawiam na 10 minut, a następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz