Szukaj na blogu

Sałatka z indykiem i korniszonem

Pikantna, bardzo smaczna sałatka z trzech składników. 





Składniki:
ok. 200 g. upieczonego lub ugotowanego fileta z piersi indyka 
2 średniej wielkości korniszony
pół niedużej czerwonej papryki 
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso kroję w niewielką kostkę, korniszony wzdłuż na pół, a następnie na plasterki, paprykę w drobną kostkę. Wszystko przekładam do miski, dodaję musztardę i majonez oraz natkę pietruszki. Dokładnie mieszam, odstawiam na 10 minut, a następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger