Sałatka makaronowa z kukurydzą i selerem naciowym
Nasza dzisiejsza sałatka na kolację :) Lekka, smaczna i zdrowa! Ilość podanych składników wystarczy na porcję dla dwóch osób.
Składniki:
50 g. makaronu mini kolanka (lub innego drobnego) - waga przed ugotowaniem
1 niewielka lub pół dużej czerwonej cebuli
3-4 małe łodygi selera naciowego
100 g. kukurydzy z puszki
50 g. startego żółtego sera
2 łyżeczki kaparów
1 łyżka majonezu
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odstawiam do przestudzenia. Łodygi selera przekrajam wzdłuż na pół (jeśli są grube, na 3 części) i drobniutko kroję. Siekam lekko kapary, bardzo drobno kroję cebulę.
Wszystkie składniki sałatki mieszam w misce, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
50 g. makaronu mini kolanka (lub innego drobnego) - waga przed ugotowaniem
1 niewielka lub pół dużej czerwonej cebuli
3-4 małe łodygi selera naciowego
100 g. kukurydzy z puszki
50 g. startego żółtego sera
2 łyżeczki kaparów
1 łyżka majonezu
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotuję do miękkości w lekko osolonej wodzie, odstawiam do przestudzenia. Łodygi selera przekrajam wzdłuż na pół (jeśli są grube, na 3 części) i drobniutko kroję. Siekam lekko kapary, bardzo drobno kroję cebulę.
Wszystkie składniki sałatki mieszam w misce, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz