Szukaj na blogu

Sznycle z indyka z czosnkiem i pomidorami (danie w 15 minut)

Niezwykle pyszne i przyjemne w przygotowaniu danie, które zajmie Ci niecałe 15 minut! Możesz podać je tak jak ja, ze świeżymi listkami soczystej roszponki.
Do smażenia wybierz dobrą patelnię, dzięki której z łatwością przygotujesz swoje danie. Ja polecam Ci moim zdaniem niezawodną patelnię firmy Zwieger, z serii Obsidian.




Składniki:
4-5 sznycli z piersi indyka (kotlety o grubości do ok. 0,5 cm)
2 średniej wielkości żółte pomidory
1 mała papryczka chili 
1 ząbek czosnku
sól ziołowa
2 łyżki oleju
posiekany koperek, ilość wg uznania
Przygotowanie:
Sznycle rozkładam płasko i oprószam z obu stron solą ziołową (lub po prostu solą i pieprzem). Rozgrzewam olej na patelni, układam mięso, szybko obsmażam z obu stron - ma być lekko złote. W międzyczasie pomidory kroję na ósemki, czosnek i papryczkę siekam na plasterki. Do podsmażonego mięsa dorzucam pokrojone warzywa, lekko mieszam, przykrywam patelnię i na średnim ogniu duszę 8-10 minut, raz przewracając mięso na drugą stronę. Oprószam koperkiem i od razu podaję.








Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger