Szukaj na blogu

Pieczone banany z bekonem

Zaskakująca przekąska ? To będzie strzał w dziesiątkę, na dodatek wystarczy pół godziny na jej przygotowanie:) Banany zapiekane w chrupiącym bekonie - palce lizać.



Składniki:
2 dojrzałe banany
6 plastrów bekonu
ostra musztarda
3 łyżki oliwy
Przygotowanie :
Obrane banany kroję na 3 części, każdą smaruję musztardą, owijam w plaster bekonu i spinam go wykałaczką. Foremkę smaruję oliwą, układam kawałki bananów i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Piekę 20-25 minut, aż bekon zrobi się chrupiący. Podaję gorące.
Przepis pochodzi z książki ,,Kuchnia portugalska" Pawła Lorocha.




Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger