Pasta z zielonego groszku
Jedliście już kolację ? A może nie macie pomysłu co dobrego zjeść ? Z dużym prawdopodobieństwem znajdziecie puszkę groszku gdzieś w szufladzie ... Jeśli tak, zachęcam do spróbowania tej pysznej pasty na bazie zielonego groszku, z curry i mlekiem kokosowym. Smacznego !
Składniki :
200 g. zielonego groszku z puszki
1/2 łyżeczki curry
1 łyżka oliwy
1 łyżka mleka kokosowego
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
1/2 ząbka czosnku
czarny pieprz
Przygotowanie :
Odcedzony groszek duszę widelcem na masę, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i szczypiorek. Dodaję mleko, oliwę i curry, doprawiam do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Mieszkam wszystko dokładnie, aż składniki się połączą. Podaję z grzanką.
Przepis autorski.
200 g. zielonego groszku z puszki
1/2 łyżeczki curry
1 łyżka oliwy
1 łyżka mleka kokosowego
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
1/2 ząbka czosnku
czarny pieprz
Przygotowanie :
Odcedzony groszek duszę widelcem na masę, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i szczypiorek. Dodaję mleko, oliwę i curry, doprawiam do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Mieszkam wszystko dokładnie, aż składniki się połączą. Podaję z grzanką.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz