Szukaj na blogu

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą i rukolą

Nieodłączny element naszego obiadu, czyli surówka! Dziś są w niej przepyszne składniki: chrupiąca kapusta pekińska, delikatna czerwona cebula, lekko ostra rukola i do tego orzechowy w smaku olej z awokado. Pyszności!



Składniki na 2 porcje:
150 g. kapusty pekińskiej
25 g. czerwonej cebuli
15 g. rukoli
1 łyżeczka soku z limonki
1 łyżka oleju z awokado
odrobina soli
Przygotowanie:
Kapustę szatkuję bardzo drobno, kroję też drobniutko cebulę. Siekam lub rwę na kawałki rukolę. Kapustę i cebulę przekładam do miseczki, i oprószam solą, lekko ugniatam dłonią. Dorzucam rukolę, skrapiam surówkę sokiem z limonki, oraz dodaję olej. Mieszam przed podaniem.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger