Tosty z pieczarkami i mozzarellą
Pyszna przekąska z patelni, smakuje wspaniale!
Składniki:
10-12 pieczarek
1 niewielka cebula
do smaku: sól, pieprz, słodka mielona papryka, ostra mielona papryka
starta mozzarella
po 2 kromki chleba tostowego na 1 tost
jajka do panierowania +szczypta soli i pieprzu
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Zaczynam od pieczarek:
Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam do zeszklenia na niewielkiej ilości oleju.
Oczyszczone pieczarki kroję w cienkie plasterki i dodaję do cebuli, wszystko doprawiam i smażę na średnim ogniu ok. 10 minut.
Składanie tostów:
W każdej kromce wyciskam np. jakąś miseczką lub dnem kubka wgłębienia, i nakładam pieczarki i starty ser.
Składam tosty po 2, każdy panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażę na złoto, po ok. 3-4 minuty z każdej strony, żeby ser w środku ładnie się rozpuścił.
Podaję gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz