Szukaj na blogu

Twarożek z makrelą i warzywami

Bardzo smaczna i lekka pasta z twarożku i makreli, z dodatkiem chrupiących warzyw. 



Składniki na 2-3 osoby:
200 g. chudego twarogu
2 łyżki jogurtu naturalnego
100 makreli z puszki (użyłam puszki makreli w wodzie z cytryną i pierzem)
1 łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
do smaku: sól
Przygotowanie:
Twaróg przekładam do miski, przekładam też rybę (bez sosu) i jogurt. Dokładnie wszystko ugniatam, by składniki połączyły się w jednolitą masę. Następnie dodaję pokrojone: paprykę, cebulę oraz szczypiorek i ponownie dokładnie mieszam. Na koniec doprawiam pastę do smaku odrobiną soli.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger