Surówka z pora ze świeżymi ziołami.
Lubię dodawać do surówek świeże zioła, bo to dobry sposób na wzbogacenie smaku, ale również przemycenie do posiłku dodatkowych witamin. Por z ich dodatkiem jest łagodniejszy w smaku i być może w tej postaci polubi go ktoś, kto za nim do tej pory nie przepadał.
Składniki:
jasna część pora
po pół łyżeczki posiekanego koperku, natki pietruszki i świeżej mięty
kilka łyżek jogurtu naturalnego
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka oleju z awokado
1 łyżeczka soku z cytryny/limonki
Przygotowanie:
Pora myję i osuszam, po czym bardzo drobno szatkuję i przekładam do miski. Posiekanego pora oprószam odrobiną soli i krótko ugniatam dłonią. Dodaję posiekane zioła, oraz pozostałe składniki. Mieszam i od razu podaję.
Składniki:
jasna część pora
po pół łyżeczki posiekanego koperku, natki pietruszki i świeżej mięty
kilka łyżek jogurtu naturalnego
szczypta soli i pieprzu
1 łyżka oleju z awokado
1 łyżeczka soku z cytryny/limonki
Przygotowanie:
Pora myję i osuszam, po czym bardzo drobno szatkuję i przekładam do miski. Posiekanego pora oprószam odrobiną soli i krótko ugniatam dłonią. Dodaję posiekane zioła, oraz pozostałe składniki. Mieszam i od razu podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz