Sałatka makaronowa ze świeżym ogórkiem
Sałatka składa się z niewielu składników, ale smakuje pysznie. To dobry sposób na podwieczorek albo kolację.
Składniki (porcja na 2 osoby):
200 g drobnego makaronu, u mnie kokardki
100 g szynki w plastrach
100 g żółtego sera w plastrach
100 g ogórka gruntowego (waga po obraniu)
Dodatkowo:
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotuję w osolonej wodzie do miękkości, jednak nie powinien być rozgotowany. Przelewam go zimną wodą, by go przestudzić.
Ser, szynkę i ogórka kroję w drobną kostkę, łączę z przestudzonym makaronem. Dodaję czosnek i majonez, dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz