Kurczak po meksykańsku
Pikantne, wyraziste i pyszne mięso, które możesz wykorzystać do przygotowania wspaniałych faszerowanych naleśników, czy do tortilli. Będzie też rewelacyjne do sałatek, do kanapek i na grilla!
Składniki:
500 g fileta z piersi kurczaka
Marynata:
1 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki chili
1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka cząbru
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Przygotowanie:
Mieso kroję na niewielkie kawałki.
Posypuję wszystkimi składnikami marynaty, i bardzo dokładnie mieszam.
Zostawiam w lodówce w zamkniętym pojemniku na minimum 12 godzin.
Po tym czasie smażę, piekę lub grilluję - w zależności od potrzeb.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz