Szukaj na blogu

Kurczak po meksykańsku

Pikantne, wyraziste i pyszne mięso, które możesz wykorzystać do przygotowania wspaniałych faszerowanych naleśników, czy do tortilli. Będzie też rewelacyjne do sałatek, do kanapek i na grilla!




Składniki:

500 g fileta z piersi kurczaka

Marynata:

1 łyżeczka soli

1/3 łyżeczki chili

1/3 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

1 łyżeczka cząbru

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka czosnku granulowanego

Przygotowanie:

Mieso kroję na niewielkie kawałki.

Posypuję wszystkimi składnikami marynaty, i bardzo dokładnie mieszam.

Zostawiam w lodówce w zamkniętym pojemniku na minimum 12 godzin.

Po tym czasie smażę, piekę lub grilluję - w zależności od potrzeb.


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger