Szukaj na blogu

Brukselka pieczona w boczku

Moja brukselka jest wyśmienita, wymaga zaledwie pół godzinki. Uwielbiam takie proste dania, kiedy poziom skomplikowania równa się zeru 😉 

Przy okazji przypominam przepis na rewelacyjną brukselkę z czosnkiem i papryką: KLIK


Składniki:

równej wielkości (z tych większych) brukselki

wędzony surowy boczek w plastrach

woda do gotowania + sól

Przygotowanie:

Oczyszczam i myję brukselki, po czym przez 6-8 minut gotuję je w osolonej wodzie.

Odcedzam.

Następnie każdą brukselkę owijam plastrem boczku.

Piekę przez ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni C (lub do chwili, kiedy boczek sie zarumieni), w międzyczasie obracam, żeby równo się upiekły.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger