Szukaj na blogu

Morszczuk smażony z czosnkiem, pomidorkami i migdałami

Ekspresowe, pyszne danie - ten obiad zrobisz w 15 minut! A jak smakuje? Rewelacyjnie!



Składniki:

kilka filetów z morszczuka (ze skórą)

garść pomidorków koktajlowych

1 łyżka suszonych płatków czosnku (lub pokrojone w cienkie plasterki 2 duże ząbki czosnku)

2 łyżki płatków migdałowych

3 łyżki oliwy

1 łyżeczka masła

sól cytrynowa

sól ziołowa

mielony czarny pieprz

grubo posiekana natka pietruszki 

Przygotowanie:

Rybę oprószam z obu stron solą cytrynową i ziołową, oraz pieprzem.

Rozgrzewam olej z masłem, układam rybę skórą do dołu.

W międzyczasie kroję pomidorki na 2-3 części.

Po ok. 3 minutach smażenia przewracam morszczuka na drugą stronę, i od razu dorzucam na patelnię pomidorki oraz czosnek.

Smażę na średnim ogniu ok. 3 minut, dodaję płatki migdałowe, lekko mieszam.

Smażę jeszcze 2-3 minuty, posypuję natką i podaję.







Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger