Przyprawa do indyka z grilla (do drobiu)
Z tą mieszanką przygotujesz bardzo aromatycznego i pysznego fileta z indyka lub z kurczaka. Zamarynuj mięso przynajmniej godzinę wcześniej!
Grillowane mięso świetnie sprawdza się również w sałatkach!
Moje inne domowe przyprawy znajdziesz tutaj.
Składniki na ok. 600 g. mięsa:
0,5 płaskiej łyżeczki drobnej soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
2 łyżki oliwy lub oleju
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki marynaty mieszam, nacieram dokładnie mięso (jeśli będzie pokrojone w kawałki, szybciej się zamarynuje). Dolewam oliwę lub olej, jeszcze raz dokładnie mieszam. Odstawiam do zamarynowania. Po minimum godzinie marynowania przygotowuję na grillu lub na patelni grillowej.
Grillowane mięso świetnie sprawdza się również w sałatkach!
Moje inne domowe przyprawy znajdziesz tutaj.
0,5 płaskiej łyżeczki drobnej soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
2 łyżki oliwy lub oleju
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki marynaty mieszam, nacieram dokładnie mięso (jeśli będzie pokrojone w kawałki, szybciej się zamarynuje). Dolewam oliwę lub olej, jeszcze raz dokładnie mieszam. Odstawiam do zamarynowania. Po minimum godzinie marynowania przygotowuję na grillu lub na patelni grillowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz