Szukaj na blogu

Przyprawa do indyka z grilla (do drobiu)

Z tą mieszanką przygotujesz bardzo aromatycznego i pysznego fileta z indyka lub z kurczaka. Zamarynuj mięso przynajmniej godzinę wcześniej!

Grillowane mięso świetnie sprawdza się również w sałatkach!

Moje inne domowe przyprawy znajdziesz tutaj.






Składniki na ok. 600 g. mięsa:
0,5 płaskiej łyżeczki drobnej soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
2 łyżki oliwy lub oleju
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki marynaty mieszam, nacieram dokładnie mięso (jeśli będzie pokrojone w kawałki, szybciej się zamarynuje). Dolewam oliwę lub olej, jeszcze raz dokładnie mieszam. Odstawiam do zamarynowania. Po minimum godzinie marynowania przygotowuję na grillu lub na patelni grillowej.







Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger