Szukaj na blogu

Serowe kulki z ziołami i orzechami

Wspaniała przekąska, po którą chętnie sięgną i dzieci, i dorośli - te pyszne, kolorowe kulki możesz przyprawić wg swojego uznania! By jeszcze je wzbogacić, możesz w środku każdej kulki umieścić np. wędzonego łososia.




Składniki:
250 g. serka ricotta
100 g. drobno startej mozzarelli
30 g. startego sera typu parmezan
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
50 g. orzechów włoskich
drobno posiekany szczypiorek lub inne zioła
wędzona papryka w proszku
Przygotowanie:
Ricottę wykładam do miseczki, dodaję pozostałe sery, przeciśnięty przez praskę czosnek, wg uznania posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku. 
Mieszam dokładnie i odstawiam na godzinę-dwie do lodówki. 
Następnie z masy formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą dowolnie obtaczam w: zmielonych orzechach, posiekanych ziołach, wędzonej papryce.
Podaję schłodzone.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger