Kotlety mielone z indyka z porem i czosnkiem
Soczyste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety.
Składniki na 6-8 kotletów:
500 g. mięsa mielonego z indyka
ok. 5 cm jasnozielonej części pora
2 ząbki czosnki
1 łyżka majonezu
2 pełne łyżki bułki tartej
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso przekładam do miski.
Pora kroję drobno, po czym podsmażam do zeszklenia na łyżce oleju; gdy jest podsmażony przekładam (bez tłuszczu) do mięso razem z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą.
Dokładnie wyrabiam masę, doprawiam do saku solą i pieprzem.
Formuję kotlety, każdy panieruję w bułce tartej.
Formuję kotlety, każdy panieruję w bułce tartej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz