Szukaj na blogu

Sałatka z czerwoną fasolą, ogórkiem i serem

To dość pikantna sałatka, w której łączą się różne smaki: kwaśny kiszonego ogórka, ostry - cebuli i musztardy, słodko-ostry cheddara, i słodki - winogron. 



Składniki:
2 średniej wielkości kiszone ogórki
puszka czerwonej fasoli
1 średniej wielkości czerwona cebula
150 g. sera typu cheddar
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
15 zielonych winogron (bezpestkowych)
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Odsączam fasolę, drobno siekam obraną cebulę. Ogórka kroję w kostkę (obieram tylko wtedy, jeśli skórka jest twarda), podobnie ser.  Każde winogrono dzielę na 3 części. Wszystkie składniki łączę w misce, dodaję posiekaną natkę pietruszki, musztardę i jogurt. Dokładnie mieszam. Odstawiam na godzinę do lodówki, po czym doprawiam do smaku solą i pieprzem.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger