Śledzie w sosie jogurtowym z musztardą
To najszybsze do zrobienia śledzie ze wszystkich moich dzisiejszych propozycji, bo wystarczy tylko pomieszać 3 składniki sosu: jogurt, musztardę i drobniutko posiekaną cebulę, i połączyć go z pokrojoną rybą. No i jeszcze trzeba trochę czasu, by wszystkie smaki się połączyły. Choć składniki są banalnie proste, to gwarantuję że smak jest pyszny!
Składniki:
3 łyżki jogurtu greckiego
1,5 łyżki musztardy (użyłam kieleckiej)
1 cebula, bardzo drobno posiekana lub starta
200 g. filetów śledziowych typu matias
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Mieszam jogurt, musztardę i cebulę, doprawiam mielonym pieprzem. Do sosu przekładam pokrojone w paseczki śledzie, mieszam, przekładam do słoiczka. Śledzie są najlepsze po nocy w lodówce. Uwaga - trzeba je zjeść wciągu 2 do 3 dni, ze względu na surową cebulę.
Składniki:
3 łyżki jogurtu greckiego
1,5 łyżki musztardy (użyłam kieleckiej)
1 cebula, bardzo drobno posiekana lub starta
200 g. filetów śledziowych typu matias
świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Mieszam jogurt, musztardę i cebulę, doprawiam mielonym pieprzem. Do sosu przekładam pokrojone w paseczki śledzie, mieszam, przekładam do słoiczka. Śledzie są najlepsze po nocy w lodówce. Uwaga - trzeba je zjeść wciągu 2 do 3 dni, ze względu na surową cebulę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz