Makaron z jajkiem, kiełbasą i cebulą
Kto pamięta jeszcze takie obiady? Często tego typu dania jadłam, kiedy byłam studentką, i nie bez powodu się to wtedy działo - są tanie, są szybkie i są pyszne!
ugotowany makaron, np. typu świderki
kawałek dobrze doprawionej kiełbasy
1-2 cebule
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
1-2 jajka
szczypiorek do posypania
Przygotowanie:
Rozgrzewam olej z masłem na patelni i wrzucam na nią pokrojoną drobno cebulę.
Gdy ta się po chwili zeszkli, dodaję pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
Smażę przez chwile, żeby się lekko zarumieniła.
Dorzucam ugotowany wcześniej makaron - i na dużym ogniu, mieszając, smażę 3-4 minuty.
Na koniec wbijam jedno lub dwa jajka, mieszam, smażę przez chwilę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz