Sałatka z białą fasolką, boczkiem i rodzynkami
Sałatka z niespodzianką w postaci chrupiącego boczku i słodkich rodzynek, z pysznym selerem naciowym - wspaniała na szybką przekąskę.
Składniki :
3 plastry chudego surowego, wędzonego boczku
3 łodygi selera naciowego + łyżka posiekanej natki
100 g. białej fasolki z zalewy
1 łyżka rodzynek
2 ogórki gruntowe
1 łyżka majonezu
sól, czarny pieprz
Przygotowanie:
Boczek smażę na suchej patelni na chrupko, studzę i siekam w kostkę. Odcedzam fasolę łodygi selera obieram z nitek i kroję drobno. Rodzynki siekam . Ogórki obieram, kroję na ćwiartki i pozbywam się nasion. Wszystkie tak przygotowane składniki przekładam do miski, dodaję majonez, doprawiam solą i pieprzem, posypuję posiekaną natką selera. Podaję np. na liściach sałaty lodowej.
Przepis autorski.
Składniki :
3 plastry chudego surowego, wędzonego boczku
3 łodygi selera naciowego + łyżka posiekanej natki
100 g. białej fasolki z zalewy
1 łyżka rodzynek
2 ogórki gruntowe
1 łyżka majonezu
sól, czarny pieprz
Przygotowanie:
Boczek smażę na suchej patelni na chrupko, studzę i siekam w kostkę. Odcedzam fasolę łodygi selera obieram z nitek i kroję drobno. Rodzynki siekam . Ogórki obieram, kroję na ćwiartki i pozbywam się nasion. Wszystkie tak przygotowane składniki przekładam do miski, dodaję majonez, doprawiam solą i pieprzem, posypuję posiekaną natką selera. Podaję np. na liściach sałaty lodowej.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz