Szukaj na blogu

Surówka z młodej kapusty z marchewką i czerwoną cebulą

 Chrupiąca porcja witamin - prosta, szybka i pyszna surówka!



Składniki (porcja na 2 osoby):

150 g drobno poszatkowanej młodej kapusty

50 g młodej marchewki

15 g czerwonej cebuli

Dodatkowo:

2 łyżki soku z cytryny

3 łyżki oleju

1 łyżka drobno posiekanego koperku

do smaku: cukier, sól i pieprz

Przygotowanie:

Do poszatkowanej kapusty dodaję startą na drobnej tarce (obraną) marchew, oraz drobniutko pokrojoną czerwoną cebulę. Dolewam sok z cytryny oraz olej, a także posiekany koperek. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku odrobiną cukru, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger