Chrupiące ziemniaczane plasterki z przyprawami
Przekąska w stylu chipsów, którą można zjeść bez wyrzutów sumienia, bo o dodatkach decydujemy sami :)
Składniki :
2 duże ziemniaki
oliwa
ulubione zioła
słodka papryka
sezam, siemię lniane, słonecznik
sól morska
cienkie plasterki bekonu
Przygotowanie :
Ziemniaki kroję w duże, bardzo cienkie plastry - ok. 2 mm. grubości. Pędzelkiem smaruję oliwą wszystkie z jednej strony i układam je na wyłożonej papierem blaszce. Smaruję wszystkie z drugiej strony i posypuję ulubionymi przyprawami, wszystkie lekko solę. Piekę 5-8 minut w temperaturze 250 stopni C. Podaję do dipów.
Przepis autorski.
Składniki :
2 duże ziemniaki
oliwa
ulubione zioła
słodka papryka
sezam, siemię lniane, słonecznik
sól morska
cienkie plasterki bekonu
Przygotowanie :
Ziemniaki kroję w duże, bardzo cienkie plastry - ok. 2 mm. grubości. Pędzelkiem smaruję oliwą wszystkie z jednej strony i układam je na wyłożonej papierem blaszce. Smaruję wszystkie z drugiej strony i posypuję ulubionymi przyprawami, wszystkie lekko solę. Piekę 5-8 minut w temperaturze 250 stopni C. Podaję do dipów.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz