Serce z nutką pikanterii (pasta serowa)
Walentynki już jutro. Może by tak podać bliskim takie oto ślicznotki z pumpernikla, z pyszną pastą serową, wystrojone w falbanki ?
Składniki :
2 łyżki startego sera ( u mnie gouda)
1 łyżka majonezu
pieprz
suszone płatki chili
łyżka posiekanej rzeżuchy
2 kromki chleba pumpernikiel
troszkę masła
listek lollo, czyli karbowanej sałaty ( u mnie czerwona)
Przygotowanie :
Mieszam w miseczce ser i majonez, doprawiam pieprzem i chili, dodaję posiekaną rzeżuchę. Pasta powinna być pikantna !
Składam obie kromki pumpernikla i wykrawam z nich serce. Jedną część smaruję pastą na grubość ok. 1 cm, przykrywam drugą, lekko dociskam. Wierzchnią kromkę leciutko smaruję masłem, które ma zadziałać jako lepidło :)
Liść sałaty rwę na malutkie falbanki, i przyklejam je do górnej kromki, począwszy od góry. Smacznego !
Pomysł autorski.
Składniki :
2 łyżki startego sera ( u mnie gouda)
1 łyżka majonezu
pieprz
suszone płatki chili
łyżka posiekanej rzeżuchy
2 kromki chleba pumpernikiel
troszkę masła
listek lollo, czyli karbowanej sałaty ( u mnie czerwona)
Przygotowanie :
Mieszam w miseczce ser i majonez, doprawiam pieprzem i chili, dodaję posiekaną rzeżuchę. Pasta powinna być pikantna !
Składam obie kromki pumpernikla i wykrawam z nich serce. Jedną część smaruję pastą na grubość ok. 1 cm, przykrywam drugą, lekko dociskam. Wierzchnią kromkę leciutko smaruję masłem, które ma zadziałać jako lepidło :)
Liść sałaty rwę na malutkie falbanki, i przyklejam je do górnej kromki, począwszy od góry. Smacznego !
Pomysł autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz