Pasta kanapkowa z jajkiem, szynką i szczypiorkiem
Pyszna pasta, którą z przyjemnością zjedliśmy na kolację. Przygotowałam ją bez majonezu, za to z olejem z orzechów włoskich. Serdecznie polecam!
Składniki:
2 jajka, ugotowane na twardo
ok. 110-120 g. szynki w plastrach
ok. 1 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
3-4 łyżki oleju z orzechów włoskich (może być lniany lub inny)
0,5 łyżeczki delikatnej musztardy
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Obieram jajka, przecinam je i delikatnie wyjmuję żółtka- przekładam je do miseczki. Do żółtek dolewam olej i ucieram łyżeczką na pastę. Szynkę i ugotowane białka siekam drobniutko i łączę ze szczypiorkiem oraz utartymi żółtkami. Doprawiam musztardą, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz