Muffinki migdałowe bezglutenowe
Pyszne, mieciutkie muffinki z owocami :) Zrobisz je bardzo szybko!
Składniki (12 sztuk):
2 jajka
150 g cukru pudru
50 g oleju
100 g jogurtu naturalnego
skórka starta z cytryny
300 g mąki migdałowej
80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
10 g proszku do pieczenia
miękkie owoce typu: maliny, truskawki, jagody
cukier puder do posypania przed podaniem
Przygotowanie:
Jajka mieszam rózgą z cukrem pudrem, olejem i jogurtem.
Do mokrych składników dodaję suche, mieszam do połączenia.
Wykładam po łyżce masy do papilotki, na górze każdej muffinki układam owoce.
Piekę przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu).
Przed podaniem muffinku opróśzam cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz