Szukaj na blogu

Muffinki migdałowe bezglutenowe

Pyszne, mieciutkie muffinki z owocami :) Zrobisz je bardzo szybko!




Składniki (12 sztuk): 

2 jajka

150 g cukru pudru

50 g oleju

100 g jogurtu naturalnego

skórka starta  z cytryny

300 g mąki migdałowej

80 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej

10 g proszku do pieczenia

miękkie owoce typu: maliny, truskawki, jagody

cukier puder do posypania przed podaniem 

Przygotowanie:

Jajka mieszam rózgą z cukrem pudrem, olejem i jogurtem.

Do mokrych składników dodaję suche, mieszam do połączenia.

Wykładam po łyżce masy do papilotki, na górze każdej muffinki układam owoce.

Piekę przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu).

Przed podaniem muffinku opróśzam cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger