Smażony pęczak z miodem gryczanym i czosnkiem
Pyszna, lekko skarmelizowana kasza! Idealny dodatek do mięs, dziś podałam ją do roladek z indyka z grzybami i trawą żubrową : tutaj
Składniki ( dla 2 osób ):
1 szklanka kaszy pęczak
1 łyżeczka miodu gryczanego
1 ząbek czosnku
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka oleju
Przygotowanie :
Gotuję pęczak prawie do miękkości w wodzie z solą, po czym odcedzam dokładnie. Na patelnię wlewam olej i miód, dodaję pęczak, smażę na małym ogniu, mieszając bardzo często, przez ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodaję zmiażdżony ząbek czosnku. Smacznego :)
Przepis autorski.
1 szklanka kaszy pęczak
1 łyżeczka miodu gryczanego
1 ząbek czosnku
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka oleju
Przygotowanie :
Gotuję pęczak prawie do miękkości w wodzie z solą, po czym odcedzam dokładnie. Na patelnię wlewam olej i miód, dodaję pęczak, smażę na małym ogniu, mieszając bardzo często, przez ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodaję zmiażdżony ząbek czosnku. Smacznego :)
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz