Szukaj na blogu

Twarożkowy dip z rukolą i bananem

  Ten pyszny sos łączy w sobie orzechowy smak rukoli ze słodyczą banana - zapewniam Was, że choć zestawienie wydaje się co najmniej dziwne, to efekt jest zaskakujący. Bardzo dobrze smakuje podany z łodygami selera naciowego, a jako przekąska zabrana do pracy z garścią zielonych warzyw doda Wam mnóstwo energii.






Składniki :
1/2 szklanki gładkiego, mielonego twarogu
duża garść świeżej rukoli
2-3 krople oleju arachidowego
1 średnio dojrzały banan
1 łyżeczka oliwy
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Siekam rukolę na kawałki, przekładam do miski, dodaję twaróg i ucieram blenderem na jednolitą masę. Dodaję banana pokrojonego w kawałki, olej arachidowy i oliwę, miksuję. Doprawiam solą i sporą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Przepis autorski.




Dania dla urody

Wiesz co jesz


Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger