Szukaj na blogu

Sałata lodowa na ciepło

Mam dla Was dziś jeszcze jedną, naprawdę bardzo szybką, propozycję na dodatek do obiadu. Przypuszczam, że i Wam - tak jak mnie - czasami zostaje kawałek sałaty, może już nie najświeższej, ale przecież w dalszym ciągu smacznej. Ten sposób na jej  wykorzystanie powinien się Wam spodobać, bo przygotowanie zajmie 5 minut :) A smakuje bardzo dobrze!



Składniki:
sałata lodowa
masło
sól, pieprz
posiekany koperek
ewentualnie ząbek czosnku
Przygotowanie:
Sałatę kroję na grube kawałki. Na patelni rozgrzewam troszkę masła, wrzucam sałatę, ewentualnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Oprószam ją solą i pieprzem. Smażę mieszając ok. 3 minuty. Podaję ciepłą, posypaną posiekanym koperkiem.
Przepis autorski.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger