Pasta z wędzonej makreli z twarogiem i oliwkami
Mam przyjemne wspomnienia z dzieciństwa związane z przeróżnymi pastami, które przygotowywał Tata, najczęściej na kolację. Do nich były najczęściej grzanki - czy mogło coś lepiej smakować po całym dniu spędzonym na podwórku... ?
Do tych smaków chętnie wracam i oczywiście improwizuję.
Składniki :
150 g. wędzonej makreli
10 zielonych oliwek z zalewy
100 g. wędzonego twarogu
1 łyżeczka oliwy
kilka gałązek szczypiorku
czarny pieprz
Przygotowanie:
Mięso ryby obieram z ości i razem z twarogiem delikatnie rozdrabniam widelcem. Oliwki kroję w paseczki, szczypiorek drobno siekam i wszystko razem mieszam. Doprawiam oliwą i pieprzem.
Przepis autorski.
Do tych smaków chętnie wracam i oczywiście improwizuję.
Składniki :
150 g. wędzonej makreli
10 zielonych oliwek z zalewy
100 g. wędzonego twarogu
1 łyżeczka oliwy
kilka gałązek szczypiorku
czarny pieprz
Przygotowanie:
Mięso ryby obieram z ości i razem z twarogiem delikatnie rozdrabniam widelcem. Oliwki kroję w paseczki, szczypiorek drobno siekam i wszystko razem mieszam. Doprawiam oliwą i pieprzem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz