Zapiekanki z jarmużem, wędzonym twarogiem i estragonem
...i jeszcze z pomidorami, cebulową konfiturą i oczywiście z serem. Z piekarnika, takie pyszne że znikną ekspresem jeśli je przygotujecie.
Składniki
4 kromki chleba wieloziarnistego
4 łyżki tartego żółtego sera
kawałek liścia jarmużu
ok. 20 g. białego wędzonego sera
2 suszone pomidory z zalewy
2 łyżki powideł z białej cebuli ( przepis tu )
gałązka świeżego estragonu
4 łyżki mleka
Przygotowanie:
Chleb układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kromkę chleba nasączam łyżką mleka, po czym wszystkie posypuję warstwą tartego żółtego sera. Na 2 kromkach układam porwany w kawałki jarmuż i po łyżce powideł cebulowych, wierzch posypuję lekko startym serem. Na dwie pozostałe kromki nakładam pokruszony wędzony twaróg i porwane w kawałki pomidory i listki estragonu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 20 minut. Podaję gorące.
Przepis autorski.
Składniki
4 kromki chleba wieloziarnistego
4 łyżki tartego żółtego sera
kawałek liścia jarmużu
ok. 20 g. białego wędzonego sera
2 suszone pomidory z zalewy
2 łyżki powideł z białej cebuli ( przepis tu )
gałązka świeżego estragonu
4 łyżki mleka
Przygotowanie:
Chleb układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kromkę chleba nasączam łyżką mleka, po czym wszystkie posypuję warstwą tartego żółtego sera. Na 2 kromkach układam porwany w kawałki jarmuż i po łyżce powideł cebulowych, wierzch posypuję lekko startym serem. Na dwie pozostałe kromki nakładam pokruszony wędzony twaróg i porwane w kawałki pomidory i listki estragonu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. na 20 minut. Podaję gorące.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz