Szukaj na blogu

Domowe grzanki do zup i sałatek

To dobry sposób na wykorzystanie nieświeżego chleba. Można je zrobić z każdego pieczywa, mnie smakują najbardziej z żytniego chleba. To cudowny, tani dodatek do zup i sałatek.


Składniki:
kilka kromek czerstwego chleba żytniego
2-3 łyżki oliwy
szczypta drobnej soli morskiej
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Chleb kroję w równą, niewielką kostkę, rozkładam na talerzu i lekko spryskuję oliwą. Kostki posypuję solą i ziołami prowansalskimi, przekładam na suchą patelnię. Podgrzewam patelnię (średni ogień) mieszając często chleb, by równomiernie się przyrumienił. Gotowe grzanki przekładam na chwilę na papier, by odsączyć zbędny tłuszcz. 
                     \


                     
                   

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger