Jarzynka do obiadu: zielona fasolka z cukinią i pomidorem
Smaczny, warzywny dodatek do obiadu.
Składniki:
450 g. mrożonej, zielonej fasolki
1 średniej wielkości cukinia
1 pomidor
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
3 łyżki sosu Worcester
sól i pieprz do smaku
posiekany koperek
Przygotowanie:
Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam zamrożoną fasolkę i pod przykryciem podsmażam ją ok. 7-8 minut. Następnie dodaję pokrojoną na półplasterki cukinię i dodaję masło -lekko wszystko solę i dalej pod przykryciem smażę do zeszklenia cukinii (ok. 5 minut). Pomidora kroję w małą kotkę, dodaję do pozostałych warzyw. Dodaję też sos Worcester, oraz posiekany czosnek. Duszę kilka minut. Dodaję posiekany koperek, doprawiam solą i pieprzem. Podaję na ciepło lub zimno, jako jarzynkę do obiadu.
Składniki:
450 g. mrożonej, zielonej fasolki
1 średniej wielkości cukinia
1 pomidor
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
3 łyżki sosu Worcester
sól i pieprz do smaku
posiekany koperek
Przygotowanie:
Rozgrzewam olej na patelni, wrzucam zamrożoną fasolkę i pod przykryciem podsmażam ją ok. 7-8 minut. Następnie dodaję pokrojoną na półplasterki cukinię i dodaję masło -lekko wszystko solę i dalej pod przykryciem smażę do zeszklenia cukinii (ok. 5 minut). Pomidora kroję w małą kotkę, dodaję do pozostałych warzyw. Dodaję też sos Worcester, oraz posiekany czosnek. Duszę kilka minut. Dodaję posiekany koperek, doprawiam solą i pieprzem. Podaję na ciepło lub zimno, jako jarzynkę do obiadu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz