Krucha tarta z truskawkami (mrożonymi)
Wspaniała i przepyszna krucha tarta z truskawkami. Polecam, bo jest łatwa do zrobienia. To tarta ze spodem z kruchego ciasta i pachnącymi latem truskawkami w środku.
Krucha tarta z truskawkami przepis
Składniki (na formę 26 cm):
150 g. masła
100 g. cukru pudru
20 g. cukru waniliowego
300 g. mąki pszennej
150 g. masła
100 g. cukru pudru
20 g. cukru waniliowego
300 g. mąki pszennej
2 żółtka
Dodatkowo:
Dodatkowo:
3 czubate łyżki bułki tartej
450 g. truskawek
Przygotowanie:
450 g. truskawek
Przygotowanie:
Masło wyjmuję z lodówki na 15 minut przed przygotowywaniem, siekam na kawałki. Gdy lekko zmięknie przekładam je do miski, dodaję pozostałe składniki, szybko zagniatam ciasto. Schładzam je przez pół godziny w lodówce. Dzielę na 3 równe części, dwie wyklejam w formie tarty, na dnie rozsypuję bułkę tartą. Wykładam zamrożone truskawki (większe kroję na pół), a z pozostałego ciasta robię cienkie wałeczki i wykładam je na truskawkach tworząc kratkę.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz