Glazurowane mini cebulki
Glazurowane, słodko-pikantne, maślane w smaku cebulki, to rewelacyjny dodatek do mięs, sałątek, czy nawet kanapek. Są bardzo proste do przygotowania!
Składniki:
mini cebulki, u mnie kilkanaście sztuk (przy większej ilości powiększ też pozostałę składniki)
wrzątek
1 łyżka masła
1 łyżka cukru (użyłam brązowego, ale może być zwykły)
ok. 1/4 szklanki bulionu drobiowego lub innego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Obieram i myję cebulki, a następnie sparzam je wrzątkiem przez kilka minut.
Rozpuszczam masło na patelni, wrzucam cebulki i obsmażam je przez ok. 5 minut, mieszając.
Dodaję cukier, smażę mieszając kolejnych kilka minut.
Wlewam bulion i smażę, aż ten odparuje (cały czas mieszam), a cebulki się zarumienią.
Doprawiam solą i pieprzem.
1 komentarz:
Bardzo fajne te cebulki :)
Prześlij komentarz