Szukaj na blogu

Glazurowane mini cebulki

Glazurowane, słodko-pikantne, maślane w smaku cebulki, to rewelacyjny dodatek do mięs, sałątek, czy nawet kanapek. Są bardzo proste do przygotowania!


Składniki:

mini cebulki, u mnie kilkanaście sztuk (przy większej ilości powiększ też pozostałę składniki)

wrzątek

1 łyżka masła

1 łyżka cukru (użyłam brązowego, ale może być zwykły)

ok. 1/4 szklanki bulionu drobiowego lub innego

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Obieram i myję cebulki, a następnie sparzam je wrzątkiem przez kilka minut.

Rozpuszczam masło na patelni, wrzucam cebulki i obsmażam je przez ok. 5 minut, mieszając.

Dodaję cukier, smażę mieszając kolejnych kilka minut.

Wlewam bulion i smażę, aż ten odparuje (cały czas mieszam), a cebulki się zarumienią.

Doprawiam solą i pieprzem.



1 komentarz:

Kulinarna Gosia pisze...

Bardzo fajne te cebulki :)

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger