Szukaj na blogu

Omlet z białą kapustą i marchewką

Takie warzywne dania bardzo lubię - są pożywne, pyszne i zdrowe, i w sumie doskonałe na każdy posiłek, chociaż u mnie to najczęściej - śniadanie do pudełka, do pracy.





Składniki (1-2 osoby):

mały kawałek białej kapusty (wielkości małej pomarańczy)

1 średnia cebula

1 mała marchewka

1 łyżka posiekanego koperku 

2 jajka

do smaku: sól, pieprz, curry

2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Kapustę siekam jak najdrobniej, marchewkę ścieram na grubej tarce, drobno kroję cebulę.

Wszystko przekładam do miski, dodaję koperek i jajka, bardzo dokładnie mieszam.

Doprawiam curry, solą i pieprzem do smaku.

Rozgrzewam olej na niewielkiej patelni (u mnie średnica 22 cm), wlewam masę i na średnim ogniu, pod pokrywką, smażę 3-5 minut.

Następnie przewracam omlet i smażę (również pod przykryciem) 3-4 minuty.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger