Szukaj na blogu

Pasta z żółtego sera ze szczypiorkiem

Pasta z bardzo dawnych lat, chyba jeszcze osiemdziesiątych - taką jadłam na śniadanie w internacie (tak, niestety w czasach mojego liceum mieszkałam w internacie). Fajne w niej jest to, że łatwo można zmienić jej smak, bo choć ja pokazuję podstawową wersję, możesz dodać do niej np. suszone pomidory, tuńczyka albo wędzoną makrelę, zmielone oliwki, czosnek lub zioła. 


Składniki:

150 g żółtego sera w kawałku, użyłam goudy

1-2 łyżki majonezu

2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Ser ścieram na najdrobniejszej tarce.

Łączęgo z majonezem i posiekanym szczypiorkiem, doprawiam solą i pieprzem.

Odstawiam na minimum godzinę.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger