Nadziewana cukinia - hot-dogi :)
Szybka i łatwa przekąska? Proszę: cukinia nadziewana kiełbaską, zapiekana z dwoma rodzajami wyśmienitej musztardy Develey, podkreślającej smak wędliny, ale i dodającej charakteru delikatnej z natury cukinii. Zachęcam Was do spróbowania:)
Składniki:
2-3 średniej grubości cukinie
dobrej jakości cienka kiełbasa
musztarda Delikatesowa firmy Develey
musztarda Francuska firmy Develey
2 łyżki oliwy
sól do smaku
Przygotowanie:
Umyte cukinie kroję na części - ok. 4 cm. Ostrym cienkim nożykiem wykrawam środek, jak na zdjęciu, lekko solę wnętrze, po czym smaruję wewnętrzną część każdego kawałka musztardą Delikatesową firmy Develey. Kiełbasę dzielę na części równe długości kawałków cukinii, nadziewam każdy kawałek. Górną część każdego cukiniowego hot-doga obficie smaruję musztardą Francuską firmy Develey. Na dno żaroodpornego naczynia wlewam oliwę, układam przygotowane kawałki cukinii, przykrywam folią aluminiową i piekę 25 minut w temperaturze 240 stopni C, po czym zdejmuję folię i piekę jeszcze 10 minut.
Podaję z dodatkową musztardą.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz